Zandloper figuur

zandloper figuur

Tips om jouw figuur goed uit te laten komen

Veel vrouwen dromen van een zandloper figuur. Het is vrouwelijk en sexy en volgens recent Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen het zandloperfiguur het meest aantrekkelijk vinden bij een vrouw.

  • Bij een zandloper figuur hebben de schouders, borsten en heupen ongeveer dezelfde breedte.
  • Vaak hebben vrouwen met een zandloper figuur een slanke taille.
  • Je borsten zijn vaak wat groter

Het kan soms best lastig zijn om je zandloper figuur optimaal uit te laten komen. Je broek sluit aan de achterkant bijvoorbeeld niet goed aan en je taille zijn niet duidelijk zichtbaar in de kleding die je draagt. Wij geven je enkele adviezen om je zandloper figuur optimaal uit te laten komen.

Creƫer de juiste verhouding

Met een zandloper figuur heb je de ideale maten vrouw. Het is dus vooral een kwestie om deze te benadrukken met de beste zandloper figuur kleding. Zorg voor aansluitende kleding.

jeans voor een zandloper model

In wijde vormeloze kledingstukken komt je figuur niet optimaal tot zijn recht. Je taille is in deze kleding vaak niet duidelijk. Kies dus voor strakke shirtjes en truitjes, zodat je de taille goed ziet. Onder je topje kan je bijvoorbeeld een skinny jeans dragen. Deze accentueert je smalle taille.

Ga vooral niet voor boy-friend jeans. Deze zijn een absolute no go als je een zandlopermodel hebt. Ook heupbroeken en rokken met een lage taille kun je beter vermijden, omdat de taille dan minder naar voren komt. Ga in plaats daarvan dus voor broeken en rokken met een hoge taille.

Leg niet te veel nadruk op je borsten

Vrouwen met een zandloper figuur hebben vaak wat vollere borsten. Wanneer je een te grote niet goed passende bh draagt, leg je het accent te veel op de borsten. Veel vrouwen dragen de verkeerde bh maat. Met de verkeerde cupmaat en omvang krijg je niet het resultaat wat je wilt. Indien je twijfelt over de juiste maat kun je bij een lingeriezaak jouw maat op laten meten.

Bij een zandlopermodel kun je de nadruk het beste leggen op je taille en schouders. Kies daarom voor een bh met wat bredere bandjes. In het algemeen geldt dat hoe breder de bandjes zijn, hoe meer ze de borsten ondersteunen.

Indien jij je borsten wat kleiner wilt laten lijken, kies dan voor een minimizer BH. Deze zorgt ervoor dat het volume van je borsten over een groter oppervlak wordt verdeeld. Daardoor kun je je borsten wel een cupmaat kleiner laten lijken.

Draag corrigerend ondergoed

corrigerende legging

Corrigerend ondergoed kan jouw zandloper figuur prachtig uit laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een broekje met pijpjes, een corrigerende onderjurk of een corrigerende legging. Een bodyshaper is een broekje met pijpjes die tot je taille of de onderkant van je bh omhoog loopt. Het broekje zorgt voor een slanke taille en strakkere benen en billen.

Een corrigerende onderjurk bedekt en geeft vorm aan het hele boven- en onderlichaam. Vaak draag je nog een eigen bh bij het jurkje.

Een corrigerende body geeft vorm aan alle delen van je boven- en onderlichaam. Je hebt deze in een versie waarbij je een bh draagt en er is een versie waarbij de bh in de body is meegenomen.

Veel vrouwen dromen van een zandloper figuur. Alleen is het vaak best lastig om je zandlopermodel goed uit te laten komen. Met deze tips kom je waarschijnlijk al een heel eind. Draag de juiste kleding en laat jouw zandloper figuur optimaal uitkomen met corrigerend ondergoed.