Een buikje is voor veel mensen een enorme ergernis. Vaak ontstaat het ongemerkt en is het ontzettend moeilijk om het weer kwijt te raken. Het kan zorgen voor een onzeker gevoel en je voelt je misschien niet meer aantrekkelijk.

Op internet zijn oneindig veel artikelen te vinden met tips en tricks om zo snel mogelijk een platte buik te krijgen. Helaas werkt dit in de praktijk niet voor iedereen.

Een oplossing die wel degelijk effect heeft is een waist trainer. Het lijkt misschien een oplossing die te mooi is om waar te zijn, maar het resultaat is verbazingwekkend. Maar wat is een waist trainer eigenlijk en hoe werkt het precies?

Wat is een waist trainer?

Een waist trainer of waistnipper is een soort band van een mix van spandex, latex en nylon die je om je buik draagt. Net als corrigerend ondergoed zit een waist trainer (erg) strak.

De band geeft druk op je buik en rug, waardoor je meteen slanker lijkt wanneer je hem omdoet. Dit zorgt natuurlijk direct al voor extra motivatie. Het materiaal van de waisttrainer verhoogt de thermische activiteit rondom de buik en zorgt er voor dat je veel gaat zweten. Daarom wordt ook de naam saunabelt of zweetband vaak gebruikt.

Door het zweten verlies je veel vocht rondom de buik ontstaat er een plattere buik met een mooie taille. Het is wel belangrijk om genoeg te blijven drinken wanneer je de waisttrainer draagt. Het is de bedoeling dat je goed gehydrateerd blijft.

Waist trainer resultaat

Wanneer je de waist trainer voor de eerste keer om doet, zie je er dus direct al een paar kledingmaten slanker uit. Maar dit is geen blijvend resultaat. Het beste waist trainer resultaat behaal je door hem consequent te dragen.

In het begin kan het onwennig aanvoelen. Daarom draag je de waist trainer eerst ongeveer 3 uur per dag. Iedere week bouw je dit op, totdat je hem uiteindelijk ongeveer 8 uur per dag kan dragen. Op internet zijn trainingsschema’s te vinden die je precies laten zien hoe je het dragen van een waist trainer op een verantwoorde manier op kan bouwen.

Het is niet de bedoeling dat het dragen veel pijn doet, dus wanneer je hier in het begin last van hebt moet je het langzamer opbouwen. De waist trainer voor en na resultaten zijn na een aantal weken al erg goed. Wanneer je jouw waistnipper veel draagt zie je na een maand al een verandering!

Nog meer voordelen

Naast dat een waist trainer zorgt voor een plattere buik, zijn er nog meer voordelen aan verbonden. Het dragen ervan zorgt voor een betere houding. Doordat de waist trainer strak om je buik en rug heen zit, drukt hij je in een goede houding. Je zit dan de hele dag mooi recht op.

Ook ondersteunt de waist trainer je rug, waardoor je minder snel last krijgt van rugpijn. Het waist trainer voor en na resultaat is dus niet alleen een plattere buik, maar ook een verbeterde lichaamshouding en minder rugklachten.

Waist trainers worden ook gebruikt voor mensen met die veel last hebben van angst en stress. Het is bewezen dat de druk die de band uitoefent op het lichaam een rustgevend effect heeft en een veilig gevoel geeft.

Ten slotte kan de druk van de waist trainer op de buik er ook voor zorgen dat je niet te veel eet. Je krijgt sneller een vol gevoel waardoor je porties kleiner worden. Daardoor zal je sneller afvallen en is de plattere buik binnen handbereik!

De beste waisttrainer

Een waisttrainer kopen kan gemakkelijk via internet. Maar er zijn ontzettend veel verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Wat is nou de beste waisttrainer?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Een goedkope waist trainer kan je bijvoorbeeld herkennen aan rijen met sluitingshaakjes die te dicht op elkaar zitten of dat de waist trainer bijna niets weegt en gemaakt is van dun materiaal. In dit geval zal hij snel oprekken en niet meer voldoende druk geven.

Het effect gaat dan verloren en de waist trainer doet niets meer voor je. Je moet dan vaker een nieuwe maat kopen, en op deze manier ben je uiteindelijk veel geld kwijt.

Een waist trainer moet dus bestaan uit stevig en elastisch materiaal. Als je van comfort houdt kan je eentje zoeken met een zachte binnenkant. Dit zorgt voor een prettiger gevoel en dan heb je minder snel last van huidirritatie. Er zijn ook allerlei verschillende soorten printjes en kleuren, wat het alleen maar extra leuk maakt om te dragen.

De beste waist trainer zal al snel wat duurder zijn, maar dan heb je ook wat. Hij gaat langer mee en heeft meer effect dan een hele goedkope variant.

Onderhoud

Het onderhoud van een waist trainer is niet moeilijk. Hij moet met hand gewassen worden in lauw water. Wanneer hij helemaal van latex is kan je hem ook gewoon afnemen met een natte vaatdoek. Onthoud dat hij nooit in de wasmachine mag. Laat na het wassen de waist trainer aan de lucht drogen. Gebruik geen warmte, zoals een droger of een föhn, want dan verliest hij zijn elasticiteit.

Als je de waist trainer goed onderhoud kan hij een hele tijd mee. Je krijgt dan veel meer waar voor je geld.

waist nipper

Zelfverzekerd

Er zitten al met al erg veel voordelen aan het dragen van een waisttrainer. Een plattere buik en mooiere taille, een betere lichaamshouding en nog veel meer. Je zult je niet alleen fysiek beter gaan voelen, maar ook mentaal.

Doordat je er direct slanker uitziet en je kleding je beter staat, voel je je aantrekkelijker en zelfverzekerder. Wanneer je merkt dat je het gewenste resultaat kan behalen dankzij de waist trainer zul je nooit meer anders willen.

Een waist trainer kopen is een hele mooie investering. Zorg ervoor dat je een waist trainer koopt met de juiste pasvorm en het juiste materiaal en je zal er geweldig uitzien. Leven met een plattere buik is voor iedereen haalbaar dankzij de waist trainer.