Trouwen

shapewear onder je trouwjurk

Shapewear voor onder je trouwjurk

Eindelijk! Je hebt de bruidsjurk gevonden die je hart doet overslaan en je zal er prachtig uitzien op je grote dag. Natuurlijk moet de jurk op maat worden gemaakt, zodat het perfect over je lichaam valt, maar er speelt nog een factor mee: je ondergoed trouwjurk! Ondergoed bij iedere outfit een cruciaal onderdeel, maar onder je bruidsjurk is het al helemaal onmisbaar. Bij bruidslingerie gaat het er niet zozeer om dat de shapewear jouw figuur corrigeert, maar dat het je jurk complimenteert. Nu is de brandende vraag welk ondergoed bij je jurk past. Wij zetten alle perfecte combinaties voor je op een rijtje.

Wel of geen sexy lingerie?

Misschien zie je al helemaal voor ogen hoe je kersverse man je na de bruiloft de jurk van het lijf scheurt en de allermooiste trouw lingerie tevoorschijn komt. Natuurlijk wil je je graag sexy voelen tijdens je grote dag en des te meer tijdens de huwelijksnacht, maar dat betekent niet dat je per se een kanten bh met een string onder je jurk moet dragen. bedenk dat je de hele dag in je outfit rond zult moeten lopen en dat comfort dus belangrijk is.

shapewear onder je trouwjurk

Als je je goed voelt in je sexy ondergoed en het laat de contouren van je jurk beter uitkomen, dan is het natuurlijk een geweldige optie. Zit je bruidslingerie niet zo lekker? Dan is er niets mis mee om het te bewaren voor je huwelijksreis.

Bovendien is er genoeg comfortabele shapewear voor bruiden op de markt die de uitstraling biedt die bij de feestelijke gelegenheid past. Vooral torseletten zijn zowel sexy als comfortabel!

A-lijn- en baljurken

Vrijwel iedere bruid wil zich op haar grote dag als een prinses voelen. Geen wonder dat de baljurk en de A-lijn- nog steeds de twee populairste bruidsjurken zijn. En het bijkomende voordeel van deze outfit is dat je er vrijwel ieder ondergoed trouwjurk onder kunt dragen. Om je lichaam perfect uit te laten komen, draag je het beste een bustier, een korset of een torselet bruid. Wat is het verschil?

Een bustier is bijna hetzelfde als een bh, maar het heeft een breder bovenlijfje dat in sommige gevallen bijna tot je taille doorloopt. Een bustier is de ideale keuze voor dames die hun buste willen benadrukken en hun taille extra slank willen maken, maar nog steeds graag willen ademen.

a lijn jurk

Een korset zal zowel je buste als je heupen benadrukken, maar is iets beperkender waar het aankomt op je ademhaling. Als je trouwjurk al voorzien is van baleinen, is een korset onder je outfit waarschijnlijk aan de oncomfortabele kant. Je zou eventueel voor een torselet kunnen gaan.

Een torselet is in principe hetzelfde als een korset, maar waar een korset gemaakt is van harde stoffen en baleinen, heeft een torselet zacht en elastisch materiaal.

Er is dus genoeg keus als het aankomt op het ondersteunen van je borsten, maar wat draag je als slipje? Het voordeel van A-lijn- en baljurken is dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt, omdat je onder zo’n wijde rok onmogelijk naden of love handles zou kunnen zien. Wil je dus toch die sexy lingerie dragen onder je bruidsjurk? Dan is de baljurk je beste optie.

Zeemeermin- en trumpet jurken

Welke bruidegom kan zijn ogen nu van zijn bruid afhouden, wanneer zij aan komt zetten in een jurk dat haar zo’n sexy silhouette geeft? De zeemeermin- en trumpet jurken hebben beide een strak lijfje dat pas wijder uitloopt vanaf de dijen of de knieën. Een prachtige jurk, maar ieder naadje van je ondergoed is makkelijk te spotten. Wat je onder deze outfit draagt, maakt dus echt het verschil!

Om te voorkomen dat er naden zichtbaar zijn, kiezen de meeste bruiden die een zeemeermin- of trumpet jurk willen dragen voor shapewear. Shapewear is in allerlei soorten verkrijgbaar en hoewel je keuze gedeeltelijk afhankelijk is van wat je mooi vindt of wat lekker zit, zul je ook met wat andere zaken rekening moeten houden.

bruidsjurk

Aangezien de jurk pas halverwege de dijen of vanaf de knieën uitloopt, is het niet verstandig om voor shapewear te gaan die al boven je dijen stopt. Idealiter ga je dus voor een shapewear short, rok, jurk , hoge slip of bodyshaper die tot aan je knieën reikt. Je zou eventueel ook voor een body met een string kunnen gaan. Ten tweede is het altijd verstandig om een plan van aanpak te hebben voor het geval je naar de wc moet als bruid. Dit is al lastig genoeg in een strakke bruidsjurk, maar een shapewear bodyshaper maakt dit (ondanks dat ze vaak een soort van plasgootjes bevatte) er niet gemakkelijker op…

Sluike kanten jurken

fashion tape

Misschien is je jurk niet per se heel strak, maar is het materiaal heel sluik. Hierdoor zou je dus alsnog ieder naadje van je ondergoed kunnen zien. In dit geval is een shapewear body de beste keus. Mocht je toch voor een shapewear broek of rok gaan, bedenk dan dat je niet iedere BH onder dit type jurk kunt dragen. Vaak is het het beste om de cups in de jurk te laten naaien of te werk te gaan met fashion tape.

Strapless jurken

Strapless trouwjurken zijn al jaren zeer geliefd. Natuurlijk wil je geen bh-bandjes zien, dus het beste ga je voor een strapless BH of een Plak BH. Ook kun je kiezen voor een strapless bustier, torselet of korset. Deze zorgen er voor dat je jurk wat beter aansluit. Test je strapless ondergoed wel van te voren uit door even flink in het rond te springen, terwijl je het draagt. Je wilt niet je hele trouwdag aan je bovenlijfje moeten hijsen.

trouw jurk voor fashion tape

Diep uitgesneden halslijn

Wanneer je een jurk hebt met een diep uitgesneden halslijn, kan het echt een uitdaging zijn om de juiste shapewear te vinden. Gelukkig zijn er wel shapewear body’s op de markt die op dit model jurken inspelen en dus ook een diepere uitsnijding hebben. Kun je geen body of bh vinden met een halslijn die diep genoeg is? Verschijn dan zonder bh op het toneel. Met een beetje fashion tape blijft alles goed op zijn plek zitten.