wolford panty zwart

Een panty zou een vast onderdeel moeten zijn van je garderobe om verschillende redenen. Het houdt je koel of juist warm, kan een corrigerende werking bieden en is verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en patronen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Als je panty’s wilt toevoegen aan je garderobe, waar moet je dan beginnen? Wij geven je graag deze tien geweldige tips!

Ga voor de bekende merken

Een panty kopen van 20 á 30 euro is natuurlijk zonde van je geld als er na één avondje uit al een ladder in zit. Ga daarom enkel voor bekende merken die genoeg tevreden klanten hebben om hun kwaliteit te bewijzen. Denk hierbij aan een Oroblu panty of een Falke panty.

Producten van deze merken zijn wellicht wat duurder dan de huis-,tuin-, en keukenpanty’s die je bij de HEMA, Kruitvat of dergelijke winkels shopt. Maar ze zijn ook van betere kwaliteit, waardoor je er veel langer plezier van zult hebben.

Panty’s van verschillende diktes

Hoeveel draad er per mm2 wordt gebruikt om je panty samen te stellen, wordt uitgedrukt in denier. Hoe hoger de denier, hoe dikker de panty. Onder een chique outfit staat een transparante of semi-transparante panty heel mooi, maar op de koudere dagen geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een wat dikker model.

Dikkere panty’s staan prachtig onder corduroy en vergelijkbare dikke stoffen. Daarnaast maakt het een groot verschil of je voor mat of glanzend gaat. Een Falke panty is verkrijgbaar in allerlei diktes, eventueel met compressie-effecten en moderne breitechnieken.

Panty’s voor ieder seizoen

Waarschijnlijk draag je in de winter al dikkere panty’s dan in de zomer, maar wist je dat er ook speciale winter- en zomerpanty’s verkrijgbaar zijn? Zo kun je in de winter thermopanty’s dragen die je de koudere rokjesdagen door helpen. De zomerpanty biedt juist verkoeling aan je benen, zodat je geen klamme voetjes krijgt tijdens de zomermaanden.

Schaf beenmode met verschillende kleurtjes aan

De meest populaire kleuren voor panty’s zijn naturel en zwart in een matte of glanzende afwerking. Waarom zou je echter niet zo nu en dan je outfit een twist geven door een geheel onverwachte kleur te dragen? Ga bijvoorbeeld een keer voor een gele panty, wanneer je een dagje uit gaat of wat dacht je van paarse beenmode voor een avondje stappen?

Een panty kopen met patronen

panty met patroon

Je kunt enkel egale, semi-transparante panty’s in je garderobe hangen, maar dan doe je jezelf erg tekort. Er is zo’n grote variatie aan panty’s verkrijgbaar, waardoor je je outfits altijd net wat anders kunt samenstellen. Koop daarom minimaal één visgraatpanty, een panty met achternaadpatroon en een panty met stippen. Daarnaast kun je voor de wat modernere patronen gaan om een nieuwe trend te zetten.

Stay-ups

Ben je toe aan een ‘out-of-the-box-outfit’?. Waarom zou je de reguliere panty’s niet zo nu en dan afwisselen met een prachtige stay-up panty? Stay-ups blijven zelf op hun plaats, dankzij de elastische siliconen band. Deze band wordt vaak prachtig afgewerkt wat deze beenmode een sexy tintje geeft.

Ga niet te snel voor een maatje groter bij twijfel, want dan zullen de kousen wel degelijk afzakken. Kies voor een betrouwbaar merk om jezelf van kwaliteit te garanderen en smeer je benen niet in met lotion voor je de panty aantrekt. Als je deze adviezen volgt, blijven je kousen de hele dag mooi zitten!

Hold-ups en jarretels

Op het eerste gezicht lijken de hold-ups erg veel op de stay-ups. Het belangrijkste verschil is dat hold-ups geen siliconen bandje hebben, waardoor ze niet zelfstandig blijven zitten. Hold-ups gebruik je daarom in combinatie met jarretelgordels.

Jarretels zijn verkrijgbaar met vier bandjes of meer om de kousen goed op hun plaats te houden. Niet alleen geven ze, net zoals de stay-ups, een sexy tintje, maar ze bieden ook voordelen voor diegenen die het broekje van een panty niet lekker vinden zitten of wat bredere heupen hebben.

Het dragen van een jarretelgordel kan de eerste paar keer wel even wennen zijn. Om het uitstapje naar het toilet wat te vergemakkelijken, kun je overwegen om je ondergoed over je jarretelgordel te dragen in plaats van eronder.

Corrigerende panty

Als vrouw heb je er alle reden toe om 100% tevreden te zijn met je lichaam en vol zelfvertrouwen over straat te gaan. Sommige jurkjes of rokjes kunnen alleen net wat onflatteus vallen, wanneer je er geen panty onder draagt. Vooral gladde en/of dunne stoffen zijn onvergeeflijk. Met een corrigerende panty is je buik net wat platter, verdwijnen je zwembandjes en zien je billen en heupen er strakker uit. Hierdoor valt iedere jurk perfect!

Confectiepanty’s

Als je wat extra steun kunt gebruiken aan je benen, is een confectiepanty, ook wel een steunpanty genoemd, de beste oplossing, wanneer je een rok of jurk draagt. Er zijn verschillende drukklasses, van drukklasse CCLA (dit is de lichtste klasse) tot drukklasse CCL3.

De eerste klasse is geschikt voor diegenen die misschien lang achter elkaar moeten staan op werk en wel wat extra steun aan hun benen kunnen gebruiken, terwijl CCL3 hulp biedt voor vrouwen die veel steun nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze in het verleden trombose hebben gehad. Onder andere de Oroblu panty Shock Up 20 en Shock up 40 zijn confectievarianten.

Zwanger? Koop zwangerschapspanty’s!

Wanneer je zwanger bent, kan je lichaam alle support gebruiken. Daarom zijn zwangerschapspanty’s een onmisbaar onderdeel van je garderobe in deze periode van je leven. Ze bieden niet alleen steun aan je rug en buik, maar geven ook je benen de hulp die ze zo hard nodig hebben.

Onder invloed van hormonen en een grote hoeveelheid bloed in je lichaam, in combinatie met zwakke benen tijdens de zwangerschap, heb je een verhoogde kans op spataderen. Een zwangerschapspanty stimuleert een goede bloedcirculatie door wat strakker te zijn rond de enkel en geleidelijk minder druk te geven naar boven toe. Goede zwangerschapspanty’s vind je onder andere bij Wolford en Falke.