thuiswerk kleding tips

Daar zit je dan, je wordt gedwongen om thuis te werken. Wellicht denk je, ‘nou dan ga ik het mezelf ook gemakkelijk maken. Heerlijk, een zacht huispak of joggingbroekje aan. Niets knelt en je voelt je lekker relaxed’.

Dat is exact de reden waarom je je huispak links moet laten liggen! Als je werkt vanuit huis dan moet je ook een bepaalde focus hebben en scherp zijn. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlanders thuiswerkt in een lekkere comfy outfit. Maar als je je kleed zoals in het weekend, dan ga je je ook zo gedragen.

Je hoeft thuis echt niet heel formeel gekleed te gaan. De thuiswerk dresscode is een stapje lager dan wanneer je naar je werk zou gaan. Dus als je op je werk altijd heel formeel gekleed gaat dan kan je thuis semi-formele kleding aantrekken. Is de dresscode op het werk semi-formeel, dan kan je thuis naar informeel. Nee, informeel is niet dat huispak of die joggingbroek 😉

We geven je 11 kledingtips en alternatieven voor dat huispak als je werkt vanuit huis.

Thuiswerk kledingtips & alternatieven voor je huispak

(corrigerend) ondergoed

Corrigerend ondergoed vind je waarschijnlijk het tegenovergesteld van een comfy huispak of joggingbroek. Toch is corrigerend ondergoed wel een goed idee. Als je thuiswerkt of online werkt heb je wellicht niet de luxe van een ergonomische werkstoel waar je op het werk wel op zit. Dit kan een vermoeide rug veroorzaken door verkeerde houding. Het beste is natuurlijk een aangepaste stoel, maar mocht je die niet op korte termijn hebben dan kan een shapewear body verlichting geven. De Slimbody is een corrigerende body die je helemaal omarmt en zorgt voor een huiselijk gevoel. Tegelijkertijd geeft hij ook steun aan je buik- en maagstreek en aan je rug. Toegegeven, het is niet de mooiste body, maar hé dat is die joggingbroek onder je thuisbureau ook niet 😉  maar ze zitten alle 2 even lekker…

slimbody thuiswerk

Gekleurd (corrigerend) ondergoed

Elke keer als jij langs een spiegel loopt vang je bewust of onbewust een glimp op van jezelf. Word je daar vrolijk van als je de hele dag je huispak of joggingbroek aan hebt? Waarschijnlijk zijn het niet je beste momenten. Als je in de ochtend moet bepalen wat je die thuiswerk dag aan trekt, begin dan eens bij het bepalen van de kleur van je ondergoed. Als je voor rood kiest dan voel je je meteen aantrekkelijker en zelfverzekerder. Er is ook shapewear in een rode kleur en daarmee sla je 2 vliegen in 1 klap: je krikt je zelfvertrouwen op en je zorgt dat je buikje in toom wordt gehouden.

rood ondergoed zelfvertrouwen thuiswerk

Thuiswerk BH

Wellicht was je blij dat je thuis kunt werken zodat je die knellende BH niet aan hoeft te doen. Dan moeten we je teleurstellen. Een goede BH zorgt er voor dat een blouse of top jouw figuur goed tot zijn recht laat komen. Door een goede BH ga je als vanzelf trotser zitten. Gelukkig zijn er goede alternatieven voor een beugel BH, zoals een voorgevormde BH die een natuurlijke ondersteuning bieden of sexy bralette als je een wat kleinere boezem hebt. Probeer ze eens, je merkt direct het effect op je houding en mindset. Geschikte BH’s vind je onder andere bij Hunkemoller, Marlies Dekkers en After Eden

Comfortabele broek

Je joggingbroek of huispak laat je nu links liggen en trek je pas aan als je klaar bent met werken of voor in het weekend. Maar een knellende broek zie je waarschijnlijk ook niet zitten. Kies dan voor een broek met Elastaan of een pantalon van zachte stof. Travel-broeken zijn ideale thuiswerk kleding. Ze hebben een nette uitstraling, kreuken niet en zitten heerlijk comfortabel. En als je tijdens een online vergadering een keer op moet staan dan hoef jij je nergens voor te schamen.

(corrigerende) Legging

Tegenwoordig zijn er ook corrigerende leggings die business ready zijn. Het voordeel van deze een legging is dat ze zich helemaal naar je lichaam vormen zonder af te knellen. Een shapewear legging leather look heeft een chique uitstraling als je daar een mooie blouse of tuniek op draagt. Deze leggings zorgen er ook voor dat ze je onderrug ondersteunen, waardoor je fijn rechtop blijft zitten.

corrigerende legging voor thuiswerk

Jurk

Heb je een comfortabele jurk? Trek die dan vooral aan. Jurken zijn ook in travel stof verkrijgbaar, ze kreuken niet en kleden heel mooi af. En als je het wat kouder krijgt van het stilzitten dan kan je er een mooie (corrigerende) panty onder dragen. Er zijn shapewear panty’s met en zonder patronen die zorgen voor een goede doorbloeding van je benen en daarnaast zorgen dat je onderrug (net als bij de legging) goed wordt ondersteund.

Blouse, trui of tuniek

Alles kan, ook een trui, zolang deze maar een nette uitstraling heeft. Een warme oversized trui of vest heeft vaak hetzelfde effect als een thuispak en maakt je volumineuzer op beeld. Laat die maar achterwege. Vind je een blouse net iets te koud dan kan je daar natuurlijk ook een corrigerend hemdje onderaan doen. De meeste van deze shapewear hemdjes draag je met je eigen BH, waardoor je torso er mooi uit blijft zien.  Let er op dat de halslijn van je top of blouse niet te laag is als je aan het videobellen bent. Dat leidt je collega’s of klanten veel te veel af 😉

Accessoires

Een mooie ketting of shawl kan al snel een verschil in uitstraling maken als je aan het video bellen bent . Ook leuke, niet te opvallende oorbellen kunnen jouw uitstraling ook een mooie finishing touch geven.

Schoenen

Lekker warme pantoffels of dikke sokken zijn heel verleidelijk om aan te doen als je thuiswerkt. Toch geldt hier hetzelfde voor als voor je kleding. Als je schoenen aandoet dan voel je je meer aangekleed. Die hoge hakken mag je natuurlijk gewoon in de kast laten staan, maar een klein hakje zorgt er voor dat je wat ergonomischer zit.  Probeer eens uit wat het effect van het aantrekken van een goede outfit inclusief schoenen voor jouw werkdag betekend. Mooie schoenen vind je onder andere bij Schuurman schoenen.

Kleur en prints

Een geheel zwarte of witte outfit doet weinig voor je uitstraling, zeker als je video belt. Zwart maakt somber en met wit val je waarschijnlijk weg tegen de achtergrond. Kleur doet iets met je humeur. Geel zorgt bijvoorbeeld voor een oppepper van je humeur. Pastelkleuren zorgen voor een lentegevoel. En felle kleuren zorgen dat je meer strijdlust hebt en opvalt. Blauw is een veilige kleur die eigenlijk altijd wel goed is. Het belangrijkste is dat je voor een kleur kiest die bij jou past. Pas wel op met prints zoals een panter print of een andere drukke print als je gaat videobellen, vaak komt dat niet prettig over.

Make up

Uit onderzoek blijkt dat dat ongeveer de helft van de thuiswerkende vrouwen meerdere dagen achter elkaar geen make up draagt. Toch weet jij waarschijnlijk wel dat mascara of lipstick je net als corrigerend ondergoed nét dat beetje extra geeft waardoor je je beter in je vel voelt zitten. Tijdens video gesprekken is make up helemaal een must. Mascara, rouge en/of lipstick geven je gezicht net de diepte die je nodig hebt op camera. De Bijenkorf heeft natuurlijk heel veel mooie en goede make up in het assortiment.

video bellen

Thuiswerk: Aandacht voor jezelf

Kortom het komt neer op aandacht hebben voor jezelf (en een beetje voor de ander) tijdens het thuiswerk. Af en toe pauze nemen, een wandeling maken en een lekkere lunch voor jezelf en je huisgenoten maken hoort daar natuurlijk ook bij. Zo kan je dat thuiswerken wat langer en aangenamer volhouden en is de omschakeling naar straks weer naar het werk gaan niet té groot.