shapewear voor mannen

Iedereen wil slank en afgetraind lijken, een mooie houding hebben en niet te veel zweten. Natuurlijk kan je hiervoor de sportschool aandoen en dat raden wij ook van harte aan. Een andere manier om fit en afgetraind te lijken en lekker in je vel te zitten: corrigerend ondergoed.

De werking van shapewear

corrigerend shirt man

Corrigerende ondergoed biedt ondersteuning op de plekken waar dat nodig is en zorgt voor een betere houding en goede zweetafvoer. Bij vrouwen is het al geruime tijd erg populair. Broekjes en leggings bijvoorbeeld, waarbij de buik strakker wordt en de billen groter lijken. Doordat het onder de kleding zit, is het onzichtbaar vanaf de buitenkant. Je kan het dus met alle gerust gedragen worden. Ook wordt het door de meeste vrouwen als erg comfortabel bevonden.

Voor dames accentueert shapewear bepaalde lichaamsdelen en ondersteunt het de onderrug voor een beter postuur. Corrigerend ondergoed voor mannen, heeft precies dezelfde werking en doel. Door een versteviging in sommige punten en een strakke afloop rondom je buik en heupen, wordt je figuur mooi geaccentueerd.

Toch is het gebruik van shapewear voor mannen nog niet heel erg bekend. Terwijl het een ideale manier om iets te doen aan je slechte zithouding. Naar onze mening zou corrigerend ondergoed voor mannen veel gewoner en meer geaccepteerd moeten worden door mannen zelf. Als je shapewear gebruikt, zal jij niet alleen de fysieke maar ook de esthetische kanten van corrigerend ondergoed gaan ervaren.

corrigerend hemd v neck spanx men

Corrigerend hemd mannen

Het meest bekende kledingstuk is het corrigerende hemd voor mannen. Dit is vergelijkbaar als een hemd voor vrouwen. Het hemd zit strak rond je lichaam zodat je goed kan ondersteunen en je lichaam kan accentueren.

Het ondersteunen vindt vooral bij je onderrug plaats. De versteviging die in de rug is aangebracht neem de stress in de onderrug weg. Als we dan over de rug naar achteren gaan zien we dat het hemd ook invloed uitoefent op de schouderbladen.

Doordat het hemd strak om je lichaam heen zit, worden je schouderbladen naar achteren geforceerd. Doordat je schouderbladen naar achter worden gehouden, gaan ook de schouders zelf naar achter.

Met de schouder die naar achteren kantelen, komt je torso naar voren. Met borstspieren die vooruit staan krijgt je gelijk een groter en stoerder postuur. De voorkant van het hemd zorgt er voor dat overtollige buikvet zo min mogelijk zichtbaar is.

corrigerend hemd spanx men

Doordat het hemd erg strak is wordt het buikje verspreid onder het hemd. Hierdoor zie je nog maar erg weinig van het buikje dat er normaal zit. Verder biedt het hemd onder je torso extra ondersteuning. Je borstspieren wordt daardoor omhoog gedrukt en daarmee wordt opnieuw het effect van een grote torso gerealiseerd. Deze corrigerende hemden worden gemaakt van goed ademend materiaal, waarmee ervoor wordt gezorgd dat je een fris gevoel houdt.

Corrigerende buikband

Er is ook een corrigerende buikband. Zoals de naam het al zegt is dit een kledingstuk dat rondom de buik wordt aangebracht.

Door het elastische materiaal rondom de buik vindt er een compressie plaats van het overtollige buikje. Hiermee wordt de buik platter en lijkt de taille smaller. Ook biedt deze net als het hemd een goede ondersteuning aan de onderrug en bewerkstelligd daarmee een beter postuur.

waisttrainer man

Door een beter postuur worden compensatie pijnen van bijvoorbeeld je onderrug weggenomen en dit kan het comfort vergroten. Vaak wordt een buikband gemaakt van uitstekend ademend materiaal waardoor het overtollige zweet goed wordt weggevoerd. Zo blijf je relatief koel.

Door het strakke materiaal is de buikband niet zichtbaar onder je kleding en erg praktisch in het gebruik.

Sporten met corrigerend ondergoed

Niet alleen is corrigerend handig voor het dagelijks leven. Fysiotherapeuten raden verschillende soorten corrigerend ondergoed mannen om te dragen tijdens het sporten.

Zo verbeter je niet alleen je houding tijdens het sporten. Ook je prestaties en het herstel van je spieren na het sporten verbeteren. De hemden zijn ook ontworpen vanuit de atletiek wereld om de sporter betere prestaties te laten leveren.

Gevoel bij het dragen

Er zijn dus verschillende soorten corrigerend ondergoed voor mannen. Ze zorgen er voor dat je beter voor de dag komt met een mooier figuur en beter postuur. Hierdoor verbetert jouw uitstraling en dit kan er ook voor zorgen dat je lekkerder in zijn vel gaat zitten. Dit is wel een heel belangrijk punt van het corrigerend ondergoed.

Het kan, net als door de sportschool, zorgen voor een beter zelfbeeld. Als je een goed zelfbeeld hebt dan geeft dat ook meer zelfvertrouwen. Zelfverzekerdheid en in hoeverre je op iemand af durft stappen heeft invloed op de aantrekkingskracht op anderen.

Kortom; shapewear voor mannen

Concluderend heeft corrigerend ondergoed meerdere functies die allemaal op elkaar doorwerken. Ten eerste verbetert het postuur en houding waarmee pijnen vermindert worden. Verder zorgt het voor een strakker uiterlijk en daarmee bereik je een beter zelfbeeld. Zo word je zelfverzekerder en zit je uiteindelijk goed in je vel. Corrigerende ondergoed zorgt dus voor vele blije en zelfverzekerde mannen!

Ook aan je spiermassa werken?

Misschien is dit iets voor jou. Het spiermassa protocol is een alles in één compleet pakket om jouw droomlichaam te bouwen.

De makers van het spiermassa protocol laten je exact zien hoe jij jouw spieropbouw kunt maximaliseren door middel van deze 3 basis principes van training. En geven jou alle kennis en tools die jij nodig hebt om effectief spiermassa op te bouwen d.m.v. de juiste voeding en een methode met minimale restricties. Het is een alles in eén pakket en kant-en-klaar protocol waar jij vandaag nog volledig zelfstandig mee kan starten, ongeacht jouw niveau of ervaring. Klik op de afbeelding voor meer informatie.