Schurende benen

schurende benen

Wanneer je last hebt van schurende bovenbenen kan het aan te raden zijn om een eens te een broekje voor onder jurk te overwegen. Op deze manier heb je geen last meer van schurende dijen, omdat je een broekje kunt dragen onder je jurk of rok. In dit artikel kun je aantal tips vinden om schurende bovenbenen tegen te gaan.

Pijnlijke bovenbenen

Wanneer het zomer is en je een kort rokje of jurkje aan wilt trekken, dan kan het voorkomen dat je last hebt van pijnlijke bovenbenen. Wanneer de lente en de zomer er weer aan komt wil je natuurlijk een luchtig rokje of jurkje aan kunnen trekken zonder dat je last hebt van deze vervelende kwaal.

Toch komt het vaak voor dat vrouwen last hebben van het schuren en plakken van de bovenbenen. Soms kunnen hierdoor kleine brandwonden of uitslag ontstaan. Dit kan erg veel pijn doen, waardoor men toch niet meer kiest voor het dragen van een rokje of een jurkje.

Dit is erg jammer, want er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem te bedenken. Aan de hand van de tips die in dit artikel worden genoemd, kun jij weer genieten van het mooie weer zonder last te hebben van deze zomerkwaal!

Wat is de oorzaak van schurende benen?

Schurende benen worden veroorzaakt door warme temperaturen. Door de warmte zal je huid opzwellen, waardoor je dijen aan elkaar vast gaan plakken en er wrijving tussen de bovenbenen kan ontstaan. Dit is de reden waardoor je in de winter minder snel last zult hebben van schurende bovenbenen, omdat de stof van je broek dit op zal vangen. In de zomer daarentegen kies je eerder voor een rokje of een jurkje met blote benen, waardoor de opzwelling van de huid niet meer wordt opgevangen. De zweetklieren kunnen verstopt raken, doordat ze het zweet van de benen niet meer kunnen afvoeren. Wanneer de zweetklieren verstopt raken, kan dit leiden tot huidirritaties. Het is een fabeltje dat deze kwaal veroorzaakt wordt door het gewicht van een vrouw. De kwaal wordt namelijk voornamelijk veroorzaakt door de bouw van het lichaam. Zo kan een vrouw met maatje 36 net zoveel last hebben van schurende dijen als een vrouw met maatje 46. Het is een probleem dat veel voorkomt onder vrouwen, waardoor het belangrijk is dat er oplossingen voor gevonden zijn.

Wat zijn de gevolgen van schurende benen?

Wanneer de benen tegen elkaar wrijven kan de huid zich gaan irriteren. Daardoor zullen er pijnlijke en rode bultjes ontstaan. Ook kunnen er rode blaasjes ontstaan op de huid. Daarnaast kan de huid wat dikker worden, waardoor jeuk en eventueel schaafwonden kunnen ontstaan. Dit is erg vervelend wanneer je lekker met blote benen wilt rondlopen. Door de huid te verkoelen door middel van een washand kun je er voor zorgen dat de huid elkaar niet fysiek aanraakt. De huidirritatie die eventueel optreedt, zal binnen enkele uren weer wegtrekken. Soms trekt de huidirritatie binnen een paar dagen weg, dat ligt aan de hevigheid van de huidirritatie.

Hoe kun je huidirritatie voorkomen?

Het is belangrijk om de gevolgen van schurende benen te voorkomen. Het dragen van een lange broek in de zomer is niet de enige oplossing tegen huidirritatie, maar er zijn nog veel meer oplossingen voor te bedenken. Hieronder staan een aantal tips op een rijtje om de schurende, zweterige en plakkende benen en de vervelende huidirritaties tegen te gaan. Het is belangrijk om rekening te houden met dat de werking van de tips verschilt per persoon, omdat niet ieder lichaam hetzelfde is.

Smeer tegen huidirritatie

vevina wear a dress again tegen schurende benen

Vaak wordt de tip gegeven om de huid te behandelen met speciale crèmes. Deze speciale crèmes zijn vaak een dure aankoop, maar werken vaak wel effectief. Dit komt doordat deze speciale crèmes een beschermlaag aanbrengen op de huid, waardoor er een glijdend effect ontstaat. De benen glijden minder tegen elkaar aan of glijden zelfs helemaal niet meer tegen elkaar aan. Ook wordt er soms aangeraden om vaseline of glijmiddel te gebruiken op de bovenbenen. Hoewel vaseline snel intrekt, zal je wel snel opnieuw vaseline op de benen moeten smeren om een blijvend effect te creëren. Een andere oplossing is het gebruiken van glijmiddel, maar dit middeltje wordt vaak als glibberig ervaren. Wanneer je geen vaseline of glijmiddel wilt gebruiken op je benen, zijn er nog veel meer mogelijkheden op de markt te vinden. Het is een kwestie van uitproberen en dan kun je er achter komen wat bij jou past. Zo zul je je snel comfortabel voelen bij het dragen van blote benen onder een jurkje of rokje. Een goed product om mee te smeren is de Vevina Wear a dress again créme.

Talkpoeder gebruiken

Wanneer je glibberende benen als naar ervaart, kan is het gebruik van talkpoeder zeer aan te raden. Het is een alternatief dat snel vocht absorbeert, wat ervoor zorgt dat de benen voor een bepaalde tijd droog zullen blijven. Het enige nadeel van het gebruiken van talkpoeder is dat het witte vlekken kan achterlaten, wat lelijke vlekken in je kleding oplevert. Wanneer je talkpoeder gaat gebruiken, is het belangrijk om goed op te passen bij het aanbrengen van het talkpoeder.

Het dragen van dijenbanden tegen schurende benen

Been banden tegen schurende benen

Een andere oplossing voor schurende benen is het dragen van dijenbanden. Het zijn banden van een fijn stofje om de bovenbenen dat je onder een jurkje of een rokje aan kunt trekken. Er zijn banden in verschillende maten verkrijgbaar en ze zijn gemaakt van verschillende materialen. Zo zul je altijd wel een band vinden dat bij je past. Het stofje van de band is zweet absorberend, waardoor de bovenbenen niet snel tegen elkaar aan kunnen gaan schuren. Dit maakt het dragen van een jurk of rok erg comfortabel. Het is mogelijk om een eenvoudig exemplaar aan te schaffen in een bepaalde kleur en met een stofje van katoen. Daarnaast zijn er wat luxere opties verkrijgbaar, zoals van een stofje als kant. Dit maakt het dragen van een dijenband wat sexyer. Hoewel deze banden sexyer ogen, kan het vervelend zijn dat de banden afzakken of oprollen tijdens het dragen van de banden. Dit komt doordat ze niet ergens aan vastgemaakt zijn.

Een broekje onder jurk of een broekje onder rok: het dragen van broeken met pijpjes

broekjes met lange pijpjes

Een mogelijke oplossing voor schurende benen is het dragen van een broekje met lange pijpen. Hierdoor wordt het broekje vocht absorberend en kunnen de benen niet of minder tegen elkaar aan gaan wrijven. Op deze manier zal de huid vrij kunnen ademen en kan de huid niet tegen elkaar aan gaan schuren. Het kan voorkomen dat vrouwen een panty of legging zelf afknippen om deze broekjes te maken. Toch zijn er ook speciale broekjes met lange pijpen te verkrijgbaar. Deze broekjes zijn dun en kort, wat erg comfortabel aanvoelt tijdens het dragen. Hoewel de broekjes met pijpjes wat minder vrijheid kunnen geven om te bewegen in vergelijking met dijenbanden, zijn ze erg fijn in gebruik.

Het dragen van corrigerende broekjes

sleek smoothers short maidenform

Wanneer je een corrigerend broekje met pijpen onder je kleding draagt, kan je outfit net wat mooier ogen. Bovendien voorkom je op deze manier de huidirritatie tussen de bovenbenen door de wat langere pijpen van het broekje. Dit maakt het dragen van corrigerende broekjes zeer praktisch en comfortabel. Er zijn verschillende soorten corrigerende broeken verkrijgbaar. Zo zijn er corrigerende broekjes in een grote verscheidenheid aan kleuren en materialen te vinden. Op deze manier is er voor ieder wat wils!