Platte buik

corrigerend ondergoed voor een platte buik

Een belangrijke presentatie, een eerste date, een avondje stappen of je jubileum vieren met je man – het zijn vier compleet verschillende scenario’s, maar ze hebben in ieder geval één ding gemeen: je wilt er goed uit zien. Echt goed. Dat strakke jurkje hangt al twee maanden in de kast, maar je denkt er stiekem over om toch maar een A-lijn jurk aan te trekken. Je bent onzeker over je (niet platte) buik.

Laten we voorop stellen dat je er alle reden toe hebt om je goed te voelen over je uiterlijk. Toch voel je je misschien niet zeker genoeg om jezelf in die nauw aansluitende jurk te ritsen en dat is jammer. Hij staat je ongetwijfeld perfect! Om ervoor te zorgen dat jij niet je kans laat mislopen om er uit te zien als ‘royalty’, geven wij je graag de beste tips om een platte buik te creëren.

Corrigerend ondergoed voor je buik

Natuurlijk heb je het liefst een platte buik van jezelf, maar als jij over drie dagen al een bijzondere gelegenheid hebt en hiervoor je buikje wilt wegtoveren, mag je best wat hulp gebruiken in de vorm van corrigerend ondergoed buik. Er zijn veel verschillende soorten op de markt en ze pakken allemaal specifieke probleemgebieden aan. Als je je buik wilt wegwerken, zijn de volgende modellen het type waar je naar op zoek bent.

Corrigerend slipje

corrigerende slip

Corrigerende slips zijn er in vele soorten en maten, als je zorgt dat je shapewear slip tot in je taille valt dan rolt deze niet om. Zo heb je geen omkijken naar een corrigerende slip. Soms zit aan de bovenkant van de slip een siliconen randje om er zeker van te zijn dat ze niet omrollen, dat geeft extra zekerheid. Er zijn ook High Waist slips of slips die tot je BH rand komen, daarmee verberg je niet alleen je buikje, maar ook je maag en je krijgt een strakke rug.

Corrigerend broekje

Deze shapewear buik zorgt niet enkel voor een platte buik, maar houdt zich ook bezig met je billen, heupen en dijen. Hierdoor zal je jurk altijd perfect vallen. Een corrigerend broekje is een goede keus als je naast je buikje ook cellulite op je benen wilt wegwerken.

prima donna high waist string shapewear

Corrigerende string

Maak je je niet zo’n zorgen om je benen, maar zou je wel graag dat felbegeerde zandloperfiguur willen hebben in je jurk? Dan ga je het beste voor de corrigerende string. In dit ondergoed is je buik platter en je taille slanker. Om hetzelfde effect te bereiken kun je ook de corrigerende body overwegen.

taille vormer

Taillevormer

De taillevormer of waisttrainer biedt dezelfde voordelen als de corrigerende string, maar biedt daarnaast ook extra steun voor diegenen met rugklachten.

Andere platte buik shapewear

Naast de bovengenoemde opties, kun je ook kiezen voor de corrigerende onderjurk, een corrigerende legging of een corrigerend hemd. Welk corrigerend ondergoed je prefereert, zal afhangen van wat jij comfortabel vindt, maar ook van je outfit. Als jij een jurk met spaghettibandjes plant te dragen, zal je het corrigerende hemdje en de corrigerende body ongetwijfeld links laten liggen.

Kies de juiste kleding

Misschien voel je je ondanks het corrigerende ondergoed toch niet comfortabel genoeg om in een strakke jurk uit te gaan. Forceer niets! Het belangrijkste is dat jij je goed en zelfverzekerd voelt in hetgeen jij draagt. Kies in dit geval voor een outfit die jouw buikje verhult.

De A-lijnjurk

Als je een kokerjurk- of rok niet ziet zitten, is de A-lijnjurk je beste vriend! Deze jurk is strak om de taille en loopt vervolgens wijd uit, waardoor er geen buikje te zien is. Draag het in combinatie met een corrigerend ondergoed dat je buik platter maakt en je taille smaller, om je lichaam er nog beter uit te laten komen.

High-waist broek

Voor bijzondere gelegenheden hoef je echt niet per se een jurk of rok aan. Voel jij je comfortabel en sexy in een broek? Ga dan voor high-waist. Deze broeken verhullen zwembandjes en laten je buik er platter uitzien. Draag er een blouse op en een corrigerend broekje onder. Tadáá: je buik is nu onzichtbaar!

Zwart kleed af

Misschien wil je wel een wat strakkere jurk dragen, maar twijfel je. Ga in dit geval voor een zwarte jurk. Dat zwart afkleedt is geen geheim en met wat opvallende accessoires, zoals een opvallende ketting, kijkt niemand naar je middel!

Oefeningen

Wil je je buik platter krijgen door aan je levensstijl te werken? Dat vraagt om discipline en wilskracht, maar met een beetje inspanning zul je al snel resultaat zien.

De krab

Ga op de vloer zitten met je knieën wat opgetrokken. Zet je armen loodrecht onder je schouders op de vloer en til jezelf op, zodat je op je handen en voeten staat. Begin nu te lopen door je huis of tuin. Probeer dit per keer ongeveer één minuut vol te houden.

De zijwaartse plank

Iedereen kent wel de plank, maar wist je dat je het ook zijwaarts kun doen? Dit vergt wel een goed evenwicht, want je steunt maar op één arm en niet je buik, maar je heup wijst naar de vloer. Houd je lichaam recht en probeer dit één minuut vol te houden. Wissel vervolgens van kant.

De beer

Bij de beer loop je op handen en voeten door je huis of tuin. Hierbij moeten je heupen hoger liggen dan je schouders. Zet je voeten af, alsof je uit de startblokken schiet.

De ‘toe tap’

Ga plat op de grond liggen en leg je handen onder je billen. Trek je benen naar je toe, waarbij je knieën boven je heupen komen te liggen en houd je knieën tijdens de gehele oefening in een hoek van 90 graden. Breng nu je rechterteen naar de vloer en tik deze aan zonder je gewicht op je been te plaatsen. Breng je been weer terug in de startpositie en doe hetzelfde met je linkerheup- en been. Herhaal dit driemaal 15 keer.

Wandelen

Onderschat wandelen niet! Hoewel het misschien niet zeer inspannend aanvoelt, is het de perfecte manier om calorieën te verbranden. Bovendien is het een leuke bezigheid om samen met een vriendin of je partner te doen.

Overige tips

Wil je een strakke buik? Dan zul je zoetigheid in de vorm van snoep, koek en light drankjes moeten laten staan. Weersta ook de neiging om veel zout toe te voegen aan je eten, want zout houdt vocht vast, waardoor je een buikje kunt krijgen.

Onze laatste en favoriete tip: slaap voldoende! Een goede nachtrust heeft een positieve invloed op je buikomvang. De perfecte reden om ’s morgens lekker uit te slapen, toch?

Stop met lijnen

stoppen met lijnen

Jij hebt vast al vaker geprobeerd om je buikje er af te krijgen door het volgen van een dieet. Veel diëten werken niet of maar tijdelijk. Je kunt hebt beste gewoon stoppen met lijnen, maar op een andere manier gaan eten helpt vaak wel.