Peer figuur

peer figuur

Heb jij een peerfiguur? Dan zijn er ongetwijfeld veel vrouwen jaloers op jou en het andere geslacht kan zijn ogen niet van je afhouden! Mooie voluptueuze heupen hebben, dat is iets om te omarmen. Toch kan het zijn dat je zo af en toe je eigen figuur een beetje zat bent.

Misschien wil je dat je heupen en billen iets minder aandacht trekken of ben je het zat dat je ondergoed niet over je billen krijgt en je nooit een fijn zittende jeans kunt vinden.

Vrees niet! Er zijn zat kledingtips die jou zullen helpen de aandacht te verleggen naar je gezicht of bovenlichaam.

Welk figuur heb ik?

Je hebt een peervormig figuur als je je in het volgende herkend;

  •  Je hebt smalle schouders , je heupen zijn breder dan je schouders
  •  Je komt het snelst gewicht aan op je heupen en bij je benen
  •  Slanke, smalle taille
  •  Vaak een wat minder grote boezem
verschillende figuren

De juiste tops

Wat is er nu leuker dan het shoppen van een top met een mooie print? Een print staat niet alleen leuk, maar het zorgt er ook voor dat de aandacht die normaal gesproken naar de heupen gaat, verplaatst wordt naar je bovenlichaam. Pak helemaal uit met grote prints en de felste kleuren. Hierdoor zullen je borsten bovendien groter lijken (win-win!)

Let niet enkel op de kleur en print, maar ook op de juiste halslijn. Kies voor een boothals of ronde hals om je schouders wat breder te laten ogen. Wil je liever meer aandacht op je borsten? Ga dan voor een hartvormige halslijn of, superleuk voor de zomer, een strapless top! Benadruk die prachtige halslijn nog eens extra door voor tops te gaan die kettinkjes, strikjes of kraaltjes hebben die de halslijn versieren.

Je kunt er ook voor kiezen iets meer volume aan te brengen aan je armen door shirts met wijde mouwen te dragen. Als dit niet jouw smaak is of lastig te vinden is, probeer dan een shirt met opgerolde mouwen.

De juiste pasvorm

Welke pasvorm flatteert jouw peerfiguur? Indien mogelijk is een combi tussen strak en wijd ideaal. Je wilt het liefst een top die jouw smalle taille accentueren en in dit gebied dus wat strakker zit.

Tegelijkertijd geeft een top die wat wijder om de schouders valt dit deel van je lichaam weer wat extra volume, waardoor je brede heupen op de achtergrond geraken.

Vind je een shirt die zowel je schouders als smalle taille accentueert? Dan is dat jouw perfecte match! Let wel op de lengte en ga voor een shirt dat iets korter is en als het ware op je heupen rust.

Nog een tip om je bovenlichaam te benadrukken: werk in laagjes. Maak een creatieve coupe van tops, blouses, jackets en eventueel een mooie sjaal om zo meer volume te geven aan je schouders en borsten. Een smal riempje om je slanke taille te benadrukken zullen de look zeker doen laten slagen!

De juiste broek en rok

Je leidt de aandacht van je brede heupen af door voor een donkere stof te gaan. Hoe leuk zo’n faded jeans ook is, als je je peerfiguur meer in balans wilt brengen, is donker een betere keus. Een donkere broek kleed af en trekt minder aandacht.

Beperk jezelf echter niet tot alleen zwart of denim. Olijfgroen, grijs, navy en donkerbruin zullen je ook geweldig staan! Vermijd details om de heupen en ga voor het juiste model.

Met een peer figuur kies je het beste voor broeken met wijd uitlopende of rechte pijpen die je onderbenen wat volume geven. Vermijd de skinny jeans en wortelbroeken. Voor rokken geldt hetzelfde principe. Kies liever voor een A-lijn of een rechte rok dan een strakke wikkelrok en vermijd details en patronen.

Het juiste ondergoed

Hier ligt de sleutel: het dragen van het juiste ondergoed. Dit bepaalt namelijk hoe jouw kleding over je lijf valt.

Bij een peer figuur is het dragen van de juiste BH zeer belangrijk. Ga voor een mooie push-up om je borsten wat meer te benadrukken. Hunkemoller heeft een mooie collectie BH’s die bij jouw figuur passen.

peer figuur

Ook corrigerend ondergoed kan een zegen zijn.

Een jeans vinden die goed past, is al lastig genoeg. Heb je eindelijk je favoriete broek gevonden, dan wil je natuurlijk liever niet dat er vetrolletjes boven uitsteken.

Goed corrigerend ondergoed zal je meer zelfvertrouwen geven en helpt je om de aandacht van je heupen weg te leiden. Corrigerend ondergoed sluit bovendien altijd mooi aan, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over slipjes die niet over je billen heen passen.

Broekjes met pijpjes

Als je een peer figuur hebt dan zijn corrigerende broekjes met pijpjes een ideale oplossing. Ze zorgen er voor dat ze je heupen mooi in vorm brengen en je wat stevigere bovenbenen stroomlijnen. Als je ook je buik en maag wilt corrigeren kies dan voor een bodyshaper, die shaped je lichaam van je BH tot aan je bovenbenen.

broekjes met pijpjes