love handles

Lovehandles, zwembandjes, muffin tops, spare tires – het maakt niet uit hoe het extra vet op je heupen word genoemd. Het belangrijkste is dat je er vanaf wilt. Dit kan echter een behoorlijke opgave lijken.

Slank met een buikje

Misschien is de rest van je lichaam volledig slank en heb je een perfect BMI, maar willen je buikje en je heupen niet meewerken. Dit kan erg frustrerend zijn en vraagtekens oproepen. Waar komt dat vet dat boven je broekrand uitpiept toch vandaan?

Zo ontstaan lovehandles

Vetophoping rond de buik en heupen ontstaat onder invloed van insuline, een hormoon dat je lichaam aanmaakt, wanneer je suiker en/of verkeerde koolhydraten eet.

De oplossing lijkt dus makkelijk. Verkeerde koolhydraten die je onder andere in pasta, wit brood, energierepen, ontbijtkoek en cruesli vindt, kun je beter laten staan.

Wat mag je dan wel eten?

Eet wat vaker havermout, zoete aardappel, quinoa en amaranth. Frisdrank, snoep en koekjes kun je beter vervangen voor een gezonde snack, zoals noten en fruit. Naast gezonde voeding kun je ook wat extra trainen. Doe bijvoorbeeld iedere dag de zijwaartse plank, of plan drie keer in de week een Zumba work-out.

Shapewear tegen love handles

In de tussentijd ben je misschien op zoek naar corrigerend ondergoed die je love handles kunnen verhullen. Het kan ook zijn dat je zwembandje zo hardnekkig is dat je het lastig kwijtraakt of dat je je sportregiem maar moeilijk volhoudt. Gelukkig is er veel shapewear op de markt dat jou kan helpen je zwembandje te verbergen.

Welke shapewear is geschikt?

Prima Donna Corrigerende onderjurk

Koop shapewear dat het juiste deel van je lichaam corrigeert, namelijk je buik- en heupzone. Je kunt voor een body gaan, een corrigerend onderjurkje of een broekje dat tot aan je taille reikt.

Buik wegwerken of heupen corrigeren?

Sommige shapewear is meer gefocust op het buik wegwerken en het geven van een mooi silhouette vanaf een zij-aanzicht, terwijl andere zich juist weer meer focussen op de dijen en heupen. Kijk dus goed naar je figuur voor je overgaat tot een aankoop.

Tevens is het belangrijk dat je je ondergoed en je broeken in de juiste maat koopt. Een maatje te klein zorgt er juist voor dat je love-handles juiste beter zichtbaar zijn.

Sport shapewear

Misschien ben je wel hard aan het sporten, maar word je niet echt gemotiveerd door het zien van je love handles in de spiegel van de sportschool. Gelukkig is er ook veel shapewear beschikbaar in de vorm van sportleggings.

active life sport legging

Ga voor een legging

Ga voor een lange legging die tot aan je taille reikt en je extra steun geeft. Je muffin tops worden verdoezeld en je buik lijkt meteen wat platter. Zo wordt sporten leuker en heb je de shapewear voor je het weet niet eens meer nodig!

Shapewear materiaal

Of je nu op zoek bent naar shapewear voor tijdens het sporten of voor de normale bezigheden, kijk altijd naar het materiaal waarvan het gemaakt is en hoe dik dit materiaal is. Dikker materiaal is over het algemeen wat steviger en heeft een grotere corrigerende werking, maar moet wel goed kunnen ademen. Vooral in de zomer wil je natuurlijk geen shapewear dragen die je overmatig laat zweten.

Op deze manier zeg je bye bye tegen je love handles!