heb jij brede heupen

Je vriendinnen benijden je en ook je partner looft je om je figuur. Misschien ben je zelf niet altijd blij met je bredere heupen, maar het is absoluut niets om je voor te schamen! Velen met een mooi vrouwelijk figuur zoals de jouwe – misschien jij zelf ook wel – verbergen graag hun heupen onder vormeloze kleding. Nergens voor nodig! Je lichaamsvormen zijn prachtig en je hoeft jezelf niet te verstoppen.

Wanneer heb je brede heupen?

Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van brede heupen wanneer de bovenste uiteinden van de heupbotten meer dan 36 centimeter van elkaar af staan. Als de botten van je heupen minder dan 31 centimeter uit elkaar staan dan heb volgens dit onderzoek smalle heupen.

Of je heupen nou breed zijn of niet, ieder lichaam is anders en bij het ene lichaam lijkt een bepaalde heupomtrek misschien zeer breed, terwijl dezelfde heupomtrek bij een ander figuur helemaal niet op lijkt te vallen.

brede heupen tips

De peer en de zandloper

Er zijn verschillende figuren, waarin we in principe iedere vrouw kunnen onderverdelen. Diegenen met een zandloper figuur en een peer figuur hebben mooie ronde heupen. Vrouwen met een zandloper figuur hebben heupen die om en nabij net zo breed zijn als de schouders, terwijl diegenen met een peer figuur heupen hebben die breder zijn dan de schouders. Beide figuren hebben over het algemeen een smalle taille. Vooral dames met een peer figuur, maar ook sommige dames met een zandloper figuur hebben vaak een grote heupomtrek.

Problemen die vrouwen met brede heupen herkennen

Hoewel je je heupen absoluut niet hoeft te verbergen, kun je wel met de juiste kleding de aandacht verleggen van je heupen naar bijvoorbeeld je taille of je halslijn. Toch is dat soms erg lastig. Kleding uitzoeken kan een ramp zijn, wanneer je grote heupen hebt! Vrouwen met grote heupen ervaren vaak verschillende problemen, van shop frustraties tot dieetperikelen. Herken jij de volgende scenario’s? Dan heb jij ongetwijfeld brede heupen!

Broeken kopen is een ramp

Je vindt jeans prachtig en je zou er het liefst je garderobe vol mee hangen. Toch bezit je enkel twee of drie jeans die je misschien al jaren hebt. Nieuwe jeans of andere broeken kopen, is vrijwel onmogelijk! Als de broek past om je benen, krijg je het niet over je heupen heen. Zit het perfect om je heupen? Dan zit het van onder weer veel te wijd. Dan hebben we het nog niet eens over high-waist jeans. Hoewel dit model prachtig staat bij je figuur, is de kans dat je de perfect match vindt vrij klein. Past het over je heupen heen? Dan houd je waarschijnlijk minimaal tien centimeter jeans over rond je smalle taille.

Het kost bakken met geld

Heb je eindelijk een broek of jean gevonden die WEL past? Tast dan maar diep in je buidel, want die broek koop je niet bij de H&M of New Yorker. Enkel de wat duurdere winkels en merken hebben een broek die jouw heupen perfect omhelzen.

Afvallen helpt niet

Wellicht heb je weleens een dieet gevolgd en veel gesport. Je buik werd steeds platter, je kuiten werden zeer gespierd, maar je heupen verloren nog geen centimeter in omtrek. Je bent gewoon gezegend met bredere heupen en daar moet je het mee doen, of je er nu blij mee bent of niet (en natuurlijk moet je er gewoon hartstikke blij mee zijn!)

Mensen zijn verbaasd dat je zo slank bent

Kom je een keer op een feestje in een strakke jurk, dan is iedereen verbaasd over hoe slank jouw figuur is. Door je vrouwelijke heupen lijk je soms groter dan je eigenlijk bent. In die strakke jurk komt je smalle taille opeens aan het licht en daar hadden mensen niet op gerekend! Hierdoor verwachten veel mensen ook niet dat je in een S- of M-topje past. Wanneer je een shirtje van je vriendin wilt lenen, laat ze je weten dat dat shirtje bij haar al erg strak zit… Toch pas jij er tot haar verbazing makkelijk in!

Je botst wel eens ergens tegenop

Het lijkt soms vrijwel onmogelijk je door de drukke gangpaden te manoeuvreren, zonder dat je tegen iemand opbotst met je billen en heupen. Ongemakkelijk…

corrigerend ondergeoed maatje meer

Welke kledingstijl past bij mij? De vijf beste tips!

Herken je het bovenstaande? Dat is geen reden om je lichaam te verstoppen. Wel geven we je graag wat tips die je kunnen helpen om je heupen wat meer te verbergen en accenten te leggen op je slanke taille. Benieuwd hoe jouw heupen optisch verdwijnen zonder dat je daarvoor een dieet hoeft te volgen? Volg dan de volgende vijf modetips!

A-lijnrokken staan je geweldig!

‘Heb je brede heupen?’ – ‘Welnee, dat is gewoon het model!’

Met een A-lijn rok of –jurk worden je heupen verborgen onder een wijde rok. Ga voor een rok die goed aansluit op je taille, zodat het slankste deel van je lichaam goed benadrukt wordt. Eventueel kun je voor een mooie brede riem gaan.

Kokerrokken – ga voor donker

Zeer strakke rokken zullen je heupen misschien niet verdoezelen, maar dat betekent zeker niet dat het je misstaat! Laat alleen de lichte kleuren en drukke patronen achterwege, wanneer je je heupen niet teveel wilt laten opvallen. Het beste ga je voor zwart, donkerblauw, -groen of -rood, etc. Kies voor een high-waistrok om opnieuw je mooie taille te benadrukken. Draag eventueel corrigerend ondergoed om de rok nog mooier te laten vallen.

Jeans en broeken voor lange benen

Als je voor jeans of een broek gaat, is ook een donkere kleur vaak de juiste keuze. De beste broeken voor brede heupen zijn bootcutmodellen en wijde modellen om je benen optisch langer te laten lijken. Wil je het plaatje compleet maken? Draag er dan hakken onder!

Draag kleur

Boven die donkere kokerrok of jeans draag je natuurlijk een mooie kleur of een patroon. Je hoeft je echt niet te verschuilen in muisgrijze kleding, want je mag gezien worden. Bovendien zal de opvallende kleur waarin je je bovenlijf hult de aandacht trekken, waardoor je heupen minder opvallen.

heb jij brede heupen

Laat je schouders breder lijken

Als je schouders smaller zijn dan je heupen, kun je dit optisch corrigeren door bijvoorbeeld een jasje met schoudervulling te dragen. Ook een boothals en details rond de hals (bv kralen, roesjes etc.) zullen het gewenste effect hebben.

Don’ts voor als je bredere heupen hebt

Hoewel vrijwel alles goed staat bij jouw geweldige figuur, zijn er toch een paar mode-items die je moet vermijden. Alles dat onnodig veel aandacht trekt naar je heupen, zal ervoor zorgen dat je heupen niet de juiste proporties lijken te hebben ten opzichte van de rest van je lichaam. Welke no-go’s moet jij absoluut in de winkel laten hangen?

Te kleine kleding

Kleding die te strak zit, staat niemand mooi, of je nu een maatje 36 of een maatje 46 hebt. Probeer je heupen dus niet in een maat 40 broek te wurmen, wanneer je weet dat een maat 42 jou veel beter staat!

Minirokken

Hoewel rokken geweldig bij je staan en een kokerrok bij de meeste peerfiguren ook een prachtige optie is, kun je korte (strakke) rokken beter vermijden. Niet alleen valt een kort rokje bij jou nog korter, omdat je heupen en billen wat meer stof in beslag nemen, maar ze trekken ook alle aandacht naar je heupen, dijen en billen.

Details rond de heupen

Kleding met plooien rond de heupen en versiersels op de zakken van spijkerbroeken trekken onnodig de aandacht naar het breedste deel van je lichaam, terwijl je juist wilt dat de focus meer ligt op je hals of taille. Kies dus voor een rustige kleur rond je heupen.