Banaan figuur

recht figuur

Welke kleding past bij mij?

Jouw unieke lichaam

Er zijn verschillende lichaamsvormen die een vrouw kan hebben, dit zorgt ervoor dat iedereen een unieke vrouw is. Mocht je nog denken ” welk figuur heb ik? ”, dan is het raadzaam om jouw lichaam eens goed te bekijken in de spiegel. Door je lichaam goed te bekijken in de spiegel en te meten met een centimeter krijg je goed inzicht in hoe jouw lichaam eruit ziet. Het belangrijkste om te onthouden is dat dit jouw lichaam is. Ook al heb je enkele onzekerheden, jij mag er zijn!

Recht figuur / banaan figuur

Een van de lichaamstypes die je kan hebben is een rechthoek, ook wel een recht figuur genoemd:

  • je bent atletisch gebouwd, hebt smalle heupen en geen duidelijk zichtbare taille.
  • Als je enkele kilo’s aankomt zijn die redelijk goed verdeeld over je lichaam, maar het kan zijn dat je iets meer aankomt rond je bovenrug.
  • Daarnaast heb je wat plattere billen en mooie, rechte schouders.

Een recht figuur, ooit wel eens een banaan figuur genoemd, kan een atletische uitstraling hebben. Ook kan kleding bij jou wel eens ”boyish” staan. Bijna elk kledingstuk staat jou goed, dus je mag van geluk spreken met zo’n figuur. Misschien ben je niet helemaal tevreden met hoe jouw lichaam en zou je graag corrigerend ondergoed willen aanschaffen.

Welk corrigerend ondergoed past bij mijn figuur?

Het belangrijkste is dat jij jouw lichaam mooi vindt zoals het is. Dat betekent niet dat je geen puntjes hebt waar je wat minder blij mee bent. Wil je corrigerend ondergoed kopen om wat meer curves te showen, of om alles strakker te laten lijken, dan zijn er verschillende modellen die jouw figuur nog mooier laten uitkomen.

Boven- en onderlichaam shapen

Je kan eens kijken naar een long-legbroekje met een hoge taille. Bij dit model zorgt de taille ervoor dat je een slanke taille creƫert en strakke billen hebt. Door de pijpjes aan het broekje slanken jouw benen mooi af. Dit model is dus geschikt voor het shapen van zowel je boven- als je onderlichaam.

Body

Ook kan je kijken naar een corrigerende body. Body’s zorgen er bij jou voor dat er een gladde shaping is rondom je buik, je heupen en je rug. Corrigerende Body’s zijn er in veel verschillende maten, maar er zijn ook verschillende soorten.

Zo kan je voor een model gaan waarbij je zelf je eigen BH draagt. Bij deze modellen staat W.Y.O.B.: Wear Your Own Bra (Draag je eigen BH). Ook zijn er modellen waarbij een BH in de body mee is genomen.

Als je een goede BH zoekt die bij jouw lichaam past adviseren we je om eens bij Hunkemoller te kijken, zij hebben een uitgebreide collectie met hele mooie exemplaren.

Wat is belangrijk bij de aankoop van corrigerend ondergoed?

  • Kies het model corrigerend ondergoed dat bij jou past en zodat het het meest voor jouw figuur doet.
  • Bepaal aan de hand jouw wensen welk shaping level jouw probleemgebieden nodig hebben. Van weinig (light) naar gemiddeld (medium) tot sterk (strong).
  • Het kiezen van de juiste maat. Je moet hiervoor je lichaam meten op de volgende punten: bovenwijde (bust), heupwijdte (hips) en je tailleomvang (waist).

Veel succes bij deze spannende aankoop. En onthoudt; geniet van je lichaam en zorg ervoor dat jij jezelf mooi voelt.