Appel figuur

appelfiguur

Zo komt jouw figuur goed uit

Iedereen heeft een ander figuurtype. Het is handig om te weten welk type je bent, omdat je zo veel makkelijker de juiste kledij kan uitzoeken. Over het algemeen kan je een peer-, zandloper-, recht– en appel figuur onderscheiden. Heb jij een vermoeden dat je een appel figuur hebt? Dan vind je hieronder enkele leuke kledingtips die je zullen helpen om het beste van jouw figuur naar boven te halen!

Welk figuur heb ik?

Voordat je op zoek gaat naar advies, is het belangrijk om erachter te komen of je wel degelijk een appelvormig figuur hebt. Veel mensen denken dat ze een appel zijn, omdat ze een buikje hebben, maar dat is zeker niet altijd het geval. Een appelfiguur herken je aan volgende kenmerken:

  •  Heupen en schouders zijn ongeveer even breed
  •  Je komt het snelst gewicht aan in de buikzone
  •  Slanke benen en/of onderarmen
  •  De onderkant van je heupen is minder breed dan de bovenkant van je heupen
  •  Heupen zijn ongeveer 6 centimeter smaller dan je borstomvang

Kleding appelfiguur: hoe kies je de juiste kleding?

Zo nu weet je of jij ook appelvormig bent. Eens je dit weet, kan je je richten op het uitzoeken van de juiste kledij. Wij helpen je alvast een handje!

Corrigerend ondergoed voor een appelfiguur

De juiste kledij voor je figuur begint met het juiste ondergoed. Corrigerend ondergoed is belangrijk, zeker voor dit figuurtype. Met corrigerend ondergoed kan je je buikje verstoppen en je weer goed voelen in je vel. Maar welk ondergoed past het best bij je figuur?

Taillevormer

taille vormer

Een appel figuur heeft meestal geen duidelijk zichtbare taille, door het buikje. Een taillevormer is daarom de ideale manier om terug meer vorm in je taille te krijgen. Je taille oogt kleiner, waardoor je er heel wat sexyer zal uitzien in dat jurkje. En er is nog een bijkomend voordeel: het verstevigt je middenrif en kan je helpen tijdens zwangerschap of als je rugklachten hebt.

Corrigerende slip

Een andere optie is het corrigerend slipje. Er zijn verschillende soorten slips waaruit je kan kiezen, maar als je appelvormig bent is een corrigerende slip met high waist een goed idee. De slip komt dan tot een stukje onder je bh en zal heel je buik plat doen lijken. Het werkt een beetje als een taillevormer, maar heeft als voordeel dat ook je billen er mooi gelift zullen uitzien!

Corrigerend topje

Een andere mogelijkheid is het corrigerend topje. Het ziet eruit als een gewoon topje of hemdje, maar het maakt korte metten met love-handles.

Deze kleding staat je geweldig

Eens je het juiste ondergoed gevonden hebt, is het een kwestie van de juiste outfit vinden. Hoewel een buikje erg vervelend kan zijn, is er zeker heel wat dat je mag dragen. Hieronder enkele tips!

Neem de aandacht weg van je buikje

Als je denkt dat je helemaal geen jurk kan hebben met dit figuurtype, dan ben je helemaal mis. Jurkjes zijn een goed idee, vooral als je kiest voor een A-lijn jurk. Met een A-lijn jurk trek je de aandacht naar je mooie, slanke benen en dat is altijd een goed idee! Draag hieronder de juiste onderbroek en bh en je zal er geweldig uit zien! Als je dol bent op jurkjes, moet je wel oppassen met nauwsluitende jurken. Deze kan je beter mijden!

Benadruk je borsten

Een mooi topje met een grote decolleté is helemaal oké als je dit figuur hebt. Je sterke kanten in de spotlight zetten, daar draait het allemaal om. Durf dus zeker trots te zijn op je mooie vormen en kies voor een mooi topje. Als je dit combineert met een recht broek, dan zal je niet alleen sexy zijn, maar er ook slanker uitzien. Let op dat het topje niet te nauwsluitend is en vermijd glanzende stoffen bij de buik.

Gebruik accessoires

Accessoires kunnen je helpen om je mooie vormen in de spotlight te zetten. Je doet er bijvoorbeeld goed aan om een ketting te dragen tot net op je borst. Mooie pumps helpen om de aandacht naar je benen te trekken!